15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (2023)

Functies

Als Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings je deed verlangen naar meer vechtsportactie, dan moet je deze geweldige spellen proberen.

Shang-Chi en de legende van de tien ringenis niet zomaar een van deMCU's beste oorsprongsverhalenen de film waarin iedereen zich moet aanpassenhun box office-verwachtingen. Het is ook een ongelooflijk fantasierijk vechtsportavontuur dat je waarschijnlijk naar meer zal laten verlangen.

Terwijl er isaan films geen gebreken shows die dergelijke oplossingen bieden, is er altijd iets geweldigs geweest aan het koppelen van een populaire nieuwe film aan een game waarmee je je favoriete momenten op het scherm zo goed mogelijk kunt beleven. Toegegeven, er is in de loop der jaren een triest tekort aan echt uitzonderlijke vechtsportvideogames geweest, maar dat betekent niet dat er niet een paar echte klassiekers en nog een paar verborgen juweeltjes zijn die je absoluut moet spelen.

Hier zijn 15 van de beste martial arts-videogames die je kunt spelen als je op zoek bent naar een manier om daar vanaf te komenShang Chihoog.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (1)

15. Max Payne (Kung Fu Mod)

Max Payne's Kung Fu-mod is niet bepaald de meest verfijnde vechtsport-game-ervaring, maar als je de voorkeur geeft aan een mix van vechtsporten en vuurgevechten in je uitgebreide actiescènes, dan moet je deze legendarische fancreatie eens bekijken.

Advertentie

Advertentie – inhoud gaat hieronder verder

Ja, deze mod voegt uitgebreide melee-gevechtsopties toe aan het toch al briljanteMax Payneervaring, maar het verrassende hoogtepunt van deze indrukwekkende mod is misschien wel de reeks atletische animaties voor het ontwijken van kogels die het toevoegt aan je defensieve arsenaal. Het is eigenlijk debeste Matrix-game ooit gemaakt.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (2)

14. Dood of levend 6

Zoals de meeste vechtspellen waar we het in deze lijst over zullen hebben, kan ik hier niet echt zitten en je vertellen dat deDood of levendserie biedt de meest authentieke vechtsportervaring ter wereld. Een deel van de reden waarom het zo gemakkelijk is om deze serie aan te bevelen, is dat realisme en complexiteit soms worden ingeruild voor botbrekende, keiharde, overdreven actiescènes.

Deze is voor fans van vechtsportfilms die graag geloven in het idee dat hun favoriete filmvechters tegenstanders bij elke treffer door de kamer kunnen laten vliegen. Het is een geweldige ervaring voor degenen die hun meest absurde martial arts-dromen willen waarmaken.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (3)

13. Overgroei

Overgroeiis een bizar en ongelijk spel dat eerlijk gezegd misschien een beetje te afhankelijk is van de door de community gemaakte inhoud. Het feit blijft echter dat er maar heel weinig fantasie-vechtsportspellen zijn die iets bieden dat in de buurt komt van wat deze doet.

Dit is een klassiek 'mystiek kungfu-avontuur' waarin toevallig een cast konijnen de hoofdrol speelt. De stijl zal voor sommigen een afknapper zijn, maar het valt moeilijk te ontkennen dat het hart van deze game op de juiste plaats zit en dat het enkele van zijn grootste ideeën goed krijgt.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (4)

12. Godhand

Het is bijna net zo moeilijk om een ​​manier te vinden om te spelenGod handin 2021 zoals het te verslaan isdit ongelooflijk moeilijke spel, maar als je op zoek bent naar enkele van de beste vechtsporten in de geschiedenis van videogames, dan is het de moeite waard om dit juweeltje te zoeken.

Advertentie

Advertentie – inhoud gaat hieronder verder

God handis zo bizar als videogames maar kunnen, maar het heerlijk complexe en uiteindelijk plezierige vechtsportsysteem van deze actietitel is meer dan genoeg om je door de ruwe kantjes en "WTF?" momenten. Het is een echt juweeltje dat een behoorlijke remake verdient.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (5)

11. 9 Apen van Shaolin

In een betere wereld zouden meer mensen hebben gespeeld9 Apen van Shaolin: een ongelooflijke old-school, martial arts beat-em-up met moderne mechanica en RPG-elementen. Dit is natuurlijk altijd het beste moment om deze onderschatte actietitel te spelen als je dat nog nooit hebt gedaan.

Dit is niet de diepste game ter wereld, maar door de briljante mix van martial arts-stijl en arcade beat-em-up-actie vraag je je af waarom niet meer ontwikkelaars zoiets eerder hebben geprobeerd.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (6)

10. Shaolin versus Wutang

Shaolin tegen Wutangwordt beschreven als een "liefdesbrief aan vechtsporten en klassieke Kung Fu-films", en ik kan eerlijk gezegd geen betere manier bedenken om iemand te verkopen over de dingen die deze game zo goed doet.

Hoewel het op geen enkele manier een hardcore vechtspel is,Shaolin versus Wutangis misschien wel een van de beste manieren om je kungfu-filmdromen uit de gouden eeuw waar te maken. Dit hele ding is slechts een warme deken van genre-goedheid.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (7)

9. Verlosser

WatVerlossergebrek aan pure vechtsporten maakt het meer dan goed omdat het een van de meest vermakelijke en wilde top-down actiegames van de afgelopen jaren is.

Advertentie

Advertentie – inhoud gaat hieronder verder

Dit verhaal van een monnik met een duister verleden die uit is op wraak, wordt benadrukt door heerlijk absurde actiescènes die je scherp houden zonder te vergeten dat het hele punt van dergelijke ervaringen is om zoveel mogelijk plezier te hebben als legaal mogelijk is. Als je überhaupt een fan bent van dit genre, moet je echt je best doen om deze te spelen.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (8)

8. Tekken 7

Ik ben niet klaar om me te committeren aan de bewering datEen dekenNis de beste martial arts-vechtgame-serie, maar wat ik zal zeggen is datTekkenheeft van oudsher geweldig werk geleverd door de verschillende vechtsportstijlen te benadrukken en deze te vertalen in een consistent meeslepende vechtgame-ervaring.

Tekken 7De complexe mechanica van het spel is een favoriet onder spelers van vechtgames van het hoogste niveau, maar de kerngevechten van de game zijn leuk genoeg om ervoor te zorgen dat zelfs onervaren spelers kunnen genieten van veel van wat deze serie zo speciaal maakt. Je kunt natuurlijk ook teruggaan en de altijd briljante spelenTekken 3.

Lees verder

Spellen

25 beste first-person schietspellen ooit gemaakt

Spellen

25 beste RPG's ooit gemaakt

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (11)

7. Kung Fu Strike - De opkomst van de krijger

Stel je een kungfu-versie voor van eenDuivel mag huilen-stijl actiespel, en je hebt een redelijk goed idee van wat maaktKung Fu Strike - De opkomst van de krijgerzo'n meeslepende actie-ervaring.

Hoewel ik dit indie-juweeltje niet helemaal kan rangschikken onder de allerbeste games in dat specifieke genre, moet ik zeggen dat deze titel een heel specifieke jeuk krabt die zijn algemene jankigheid en soms absurde moeilijkheidsgraad meer dan goedmaakt.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (12)

6. Los op

OntbindenHet ongelooflijk gecompliceerde vechtsysteem van s is zowel een zegen als een vloek. Of je wordt verliefd op het proces om het te leren, of je wordt uitgeschakeld door de soms onhandige en bijna altijd meedogenloze kernmechanica.

Advertentie

Advertentie – inhoud gaat hieronder verder

Als je toevallig verliefd wordt opOntbindenr's vechtsysteem, dan zul je waarschijnlijk merken dat het ongelooflijk moeilijk is om terug te gaan naar andere vechtsporten. Als er niets anders is, is dit een ongelooflijk experiment dat hopelijk zal worden gebruikt als basis voor iets dat nog beter is.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (13)

5. Doodslag met één vinger

Voordat je laatDoodslag met één vingerHoewel de eenvoudige beelden en de soms afgezaagde (misschien zelfs af en toe aanstootgevende) presentatie je volledig afschrikken, moet je bedenken dat dit op ritme gebaseerde actiespel is ontworpen om zijn beste spelers te belonen met enkele van de meest krankzinnige "gechoreografeerde" vechtsportgevechten die je ooit zult tegenkomen. ooit zien.

Het is ongelooflijk gemakkelijk om jezelf te verliezen in de unieke actiegameplay van deze titel, maar vergeet niet af en toe op te kijken van de actiebalk om de resultaten van je (hopelijk) perfecte invoercommando's te waarderen.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (14)

4. Yakuza 0

Elke dag is een goede dag om aan te bevelenYakuza 0, maar het zou zeker een zonde zijn om te praten over de beste vechtsportervaringen van gaming en niet misschien wel een van de beste games van zijn generatie aan te bevelen.

Geef jezelf de tijd om te wennenYakuza 0's pseudo-open-wereldomgevingen, het vreemde verhaal en de bizarre mix van gameplay-stijlen, en je wordt beloond met een van de rijkste misdaad-epen in de geschiedenis van videogames die toevallig ook een aantal van de meest bevredigende op vechtsporten gebaseerde vechten waar je ooit van zult leren houden.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (15)

3. Jade-rijk

ik heb gebeldUit het rijkeHet laatste grote experiment van BioWare, wat zowel een bewijs is van zijn creativiteit als een erkenning van het feit dat het niet bepaald de meest gepolijste RPG van de studio is. Het moet echter gezegd worden dat de mix van episch rollenspel en mythische vechtsportactie in deze game net zo aantrekkelijk en uniek blijft als ooit tevoren.

Laatste spelrecensies

The Super Mario Bros. Movie Review: geweldige graphics verbergen ongeïnspireerde gameplay

The Last of Us Episode 8 Review: dit hoofdstuk werkt beter als een videogame

Advertentie – inhoud gaat hieronder verder

Het is echt jammer dat BioWare waarschijnlijk nooit de kans zal krijgen om dit idee goed te krijgen, maarJade rijkblijft een ervaring die meer dan de moeite waard is, vooral als je het speelt nadat je er vanaf bent gekomenShang Chihoog.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (16)

2. De Shenmue-trilogie

Ja, het is een beetje vals spelen om drie spellen in één inzending op te nemen, maar je moet erkennen dat deShen Muetrilogie is misschien wel het meestindrukwekkende algehele prestatiein de geschiedenis van vechtsportvideogames.

ToneelstukShen Mue 2als je maar tijd hebt voor één game in deze trilogie, maar een beetje geduld met het soms ijzige tempo en de ruige productie-elementen van deze serie zal uiteindelijk resulteren in het voorrecht een avontuur te mogen ervaren dat uiteindelijk zijn verdeeldheid kan toeschrijven aan zijn toewijding om te zijn verschillend.

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (17)

1. Slapende honden

Aan de ene kant voelt het altijd op zijn minst een beetje beledigend om te beschrijvenSlapende honds als “een vechtsport gevoedGTA-style open-world game” en noem het een dag. Aan de andere kant,Slapende hondenis op de een of andere manier zelfs beter dan de toch al veelbelovende beschrijving doet klinken.

Slapende hondenis eenvoudigweg een van de leukste open-wereldgames van de afgelopen 10 jaar, evenals een van de beste toepassingen van vechtsportactie in gaming. De trouwste fans van deze titel zullen je vertellen dat het zelfs beter is dan deGTAserie, wat misschien een beetje lang duurt, maar je een idee zou moeten geven van hoe leuk deze game werkelijk is.

Advertentie

Advertentie – inhoud gaat hieronder verder

  • Deel:
  • Deel op Facebook (opent in een nieuw tabblad)
  • Deel op Twitter (opent in een nieuw tabblad)
  • Deel op Linkedin (opent in een nieuw tabblad)
  • Delen via e-mail (opent in een nieuw tabblad)

|

Opmerking:

Reacties tellen:0

Labels:WonderPC-gamingShang ChiSuperheld

15 beste videogames voor vechtsporten om te spelen nadat je Shang-Chi hebt bekeken (18)

Geschreven door

Matthijs Byrd|@SilverTuna014

Matthew Byrd is een freelance schrijver en entertainmentliefhebber die in Brooklyn woont. Als hij de cultuur van videogames niet verkent, wenst hij dat hij een...

Lees meer van Matthew Byrd

FAQs

What is the most accurate martial arts game? ›

UFC 4 has the most realistic martial arts combat that has ever been put in a video game ( a distinction which used to belong to Virtua Fighter).

How do I choose the right martial art? ›

There are many key factors to consider when choosing the best martial art for self-defense. These can include the level of difficulty of the training, the amount of time it takes to learn each technique properly, the level of risk that comes with the art, and any other unique benefits it may offer.

What is the hardest martial arts tournament? ›

The World Kuoshu Championship has earned a reputation as the most violent and bloody martial arts event known to man.

What game is like GTA with kung fu? ›

Sleeping Dogs is a crime thriller with some similarities to GTA, but its main selling point is a Kung-Fu-themed fighting system that puts GTA's flimsy hand-to-hand combat to shame.

What is the hardest fighting game to get good at? ›

Injustice 2, BlazBlue: Central Fiction, and Dead or Alive 6 are considered some of the hardest fighting games to master. Each game has its own unique challenges, such as strange difficulty in story mode, technical gameplay, or complex defense mechanisms.

What is the martial art in Sifu? ›

The term "sifu" (Chinese: 師父) refers to "master" in Cantonese, and the combat style featured in the game is based on the Bak Mei style. The team consulted Benjamin Colussi, a Bak Mei kung fu master to ensure that the game was authentic.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Clemencia Bogisich Ret

Last Updated: 01/01/2024

Views: 6465

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Clemencia Bogisich Ret

Birthday: 2001-07-17

Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

Phone: +5934435460663

Job: Central Hospitality Director

Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.