Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (2023)

Als je aan China denkt, is een van de eerste dingen die in je opkomt Chinese vechtsporten. Van de verhalen over monniken uit het oude Shaolin-klooster tot films met Jackie Chan of Bruce Lee, vechtsporten zijn een onvervangbaar onderdeel van het Chinese culturele erfgoed.

Traditionele Chinese krijgskunsten werden ontwikkeld als een middel om te overleven, als een behoefte om gezond te blijven en voor zelfbescherming. De traditie sloeg aan en daarom is de invloed ervan zelfs vandaag, duizenden jaren later, nog steeds wijdverbreid over de hele wereld.

Chinese krijgskunsten

Wanneer je naar China reist, zou de ervaring van het zien van authentieke Chinese vechtsporten zeker bovenaan je lijst moeten staan. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om mee aan de slag te gaanWushu.

Hier zijn onze beste tips voor waar u heen moet voor een onvergetelijke Chinese vechtsportervaring

Chinese vechtsporten, een korte geschiedenis

Chinese vechtsporten, ook wel bekend als Chinese Kung Fu of Wushu, is een holistische sport die zowel het lichaam als de geest traint. In welke vechtsport je ook het liefst beoefent, er valt een overvloed aan voordelen te behalen. Hiertoe behoren verhoogde mobiliteit, verbeterde flexibiliteit, stabiliteit en coördinatie, kracht en kracht, verlaagde bloeddruk en hartslag, mentale concentratie en stressverlichting, om er maar een paar te noemen.

De geschiedenis van de Chinese krijgskunst gaat helemaal terug tot het oer-China, toen barbaren met stokken vochten tegen wilde dieren en vijandige stammen om zichzelf te verdedigen. Deze wapens evolueerden geleidelijk, en volgens China's oude document Classic of Mountains and Seas verwierven mensen ook krijgskunsttechnieken door middel van gevechten.

In de loop van de geschiedenis hebben Chinese krijgskunsten zich ontwikkeld als een unieke combinatie van oefening, zelfverdediging, zelfdiscipline en kunst. Het gaat allemaal om een ​​balans tussen de interne Yin, verwijzend naar controle over je ademhaling, je qi en je geest, en de externe Yang, verwijzend naar spierkracht.

Tegenwoordig bestaat de Chinese krijgskunst uit een grote verscheidenheid aan soorten, elk met zijn eigen kenmerkende technieken. De volgende zijn de meest prestigieuze en bekende soorten vechtsporten in China:

  • Shaolin kungfu

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (1)

  • Tai Chi

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (2)

  • Baguazhang

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (3)

  • Xingyiquan

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (4)

  • Qigong

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (5)

  • Wing Chun

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (6)

Het maakt niet uit wat voor soort Chinese krijgskunsten je wilt beoefenen, er zijn vier essentiële stappen die je eerst moet uitvoeren: basisvaardigheden, routines, strategieën en wapens. Maar voordat je de wondere wereld van vechtsporten kunt betreden, geloven de Chinezen dat er ook een bepaald soort moraliteit vereist is.

Bestemmingen voor reizigers die op zoek zijn naar Chinese vechtsporten

Een Chinese vechtsportervaring is een test die doorzettingsvermogen, intuïtie en geduld vereist, vooral voor reizigers die op zoek zijn naar een vechtsportmeester in China. Hoewel er mogelijkheden zijn om met dit oude erfgoed om te gaan, zijn Chinese vechtsportmeesters selectief over wie ze lesgeven, maar dit betekent niet dat je geen authentieke vechtsportervaring kunt hebben.

Shaolin is dé plek om echte Chinese krijgskunsten te zien

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (7)

Voor een echte Chinese vechtsportervaring heeft Shaolin het allemaal. De Shaolin-tempel is een boeddhistische tempel in het bos van de pittoreske Song-berg.

Op het eerste gezicht lijkt Shaolin misschien een bonafide toeristische hotspot, wat het ook is. Maar als je lang genoeg blijft, zul je zien dat Shaolin de plek is om echte Chinese vechtsporten te zien.

Shaolin-monniken beoefenen al meer dan 1500 jaar kungfu en je kunt je verbazen over hun meesterlijke vechtkunsten tijdens Wushu-optredens in de Shaolin-tempel. Boek uw tickets ruim van tevoren om zeker te zijn van uw zitplaats, of vraag een reisadviseur van ChinaTours.com om deze voor u te reserveren.

Terwijl je toch bezig bent, kun je een paar tips oppikken over hoe je je lichaam kunt cultiveren en jezelf kunt verdedigen bij een van de vechtsportscholen rondom de tempel. Of maak een wandeling door het Pagoda Forest om een ​​idee te krijgen van de heilige energie van Song Mountain.

Wudang-gebergte, de bakermat van Tai Chi

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (8)

De Wudang-bergen zijn een verborgen juweeltje voor liefhebbers van Chinese vechtsporten. De bergketen is nog steeds een relatief ongerept gebied en iedereen die geïnteresseerd is in het taoïsme zal er waarschijnlijk inspiratie opdoen.

Het Wudang-gebergte is ook de geboorteplaats van Tai Chi. Volgens de legende werd Tai Chi ontwikkeld door de onsterfelijke taoïst Zhang Sanfeng nadat hij geïnspireerd was door een gevecht tussen een vogel en een slang in de bergen.

Tijdens een tournee in China zie je overal mensen die Tai Chi doen. Als je zin hebt in een echte ervaring, praat dan met je lokale gids over het vinden van iemand om je les te geven.

De legende van Kung Fu in Peking

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (9)

Chinese vechtsporten - theater

Als u liever toeschouwer bent dan deelnemer, waarom dan niet uitchecken?De legende van kungfuin het Rode Theater in Peking? De combinatie van vechtsporten, dans, acrobatiek en verhalen vertellen zorgt voor een spannende avond uit.

The Legend of Kung Fu vertelt het verhaal van een jonge jongen die door zijn moeder bij een tempel werd afgezet om Kung Fu-meester te worden. Het publiek volgt de beproevingen waarmee de jongen wordt geconfronteerd op zijn reis naar verlichting.

The Legend of Kung Fu is een voorstelling op hoog niveau, met in de hoofdrol enkele van China's beste Kung Fu-beoefenaars, regisseurs en ontwerpers, en gepresenteerd door China's toonaangevende performance art-productiebedrijf. Met zijn aangrijpende verhaallijn, prachtig decorontwerp en opwindende vechtsportvaardigheden, zal The Legend of Kung Fu zeker zowel volwassenen als kinderen boeien.

Rondreizen met ChinaTours.com

Meer weten over de Chinese vechtsporten, genieten van een legendarische vechtsportvoorstelling in Beijing of Tai Chi beoefenen met de lokale bevolking? Praat met onze deskundige China-gidsen voor meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar op onzebeste China-tours.

Vraagt ​​u zich af welke steden u op uw aanstaande kunt bezoekenChina-tournee? Laat verwarring en overweldiging je er niet van weerhouden om een ​​China-tour te plannen en te ontwerpen die zorgt voor mooie reisherinneringen. Met meer dan tien jaar ervaring in het creëren van reizen naar twintig unieke en interessante steden in China, kunnen we u helpen om eindelijk de bestemmingen en bezienswaardigheden die u gezien moet hebben van uw bucketlist te schrappen. Misschien heb je er altijd naar gestreefdBezoek de Grote Muur van China, of ga op eenChengdu Panda-tour. Laten we je organiseren en op weg helpen naar een echte ervaring van China.Informeer nu.

Uitgelichte rondleiding

12-daagse Kung Fu Panda Family Tour Beijing, Luoyang, Chengdu, Shanghai, Xi'an ...

Heb je een vraag?

GetuigenissenBeoordeeld: 21 juli 2023

A* voor een geweldige boeking en reiservaring. Martha reageerde super online tijdens het boekingsproces en mijn twee gidsen (Kevin in Beijing, Helen in Xi'an) waren fantastisch. Vooral Helen was buitengewoon goed geïnformeerd over de Chinese geschiedenis en cultuur en leuk om mee te maken. Sterk aanbevolen

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (10)

A* sterrenweekend in Xi'an, met China Tours

GetuigenissenBeoordeeld: 27 juni 2023

Ik ben dol op onze reis Martha was zo professioneel en de gidsen die voor ons zorgen, we houden van onze ervaring ten zeerste aanbevolen

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (11)

Uitstekend

GetuigenissenBeoordeeld: 16 juni 2023

Beijing, Xi'an en Shanghai Martha van China Tours hebben zo goed voor ons gezorgd bij het plannen van onze China-reis. Ze regelde rondleidingen in alle 3 de steden en hielp met treinschema's en was altijd beschikbaar als we vragen hadden. Ze was gewoon GEWELDIG!! Maggie Beijing kwam ons ophalen bij het hotel en zorgde de hele dag voor ons terwijl we het Tiananmen-plein, de Verboden Stad en de Grote Muur bezochten. Ze was een echt juweeltje! Het is een dag die we nooit zullen vergeten. Martha liet ons ophalen bij het treinstation in Xi'an, waar Helen ons een fantastische dag gaf bij de Terra Cotta Warriors, een werkelijk prachtige plek in de Chinese geschiedenis. Ze was zo deskundig en vriendelijk. We kregen een complete stadstour door Shanghai van het museum tot de Yu-tuinen, gewoonweg verbluffend. We waren in goede handen bij Carl. Bedankt, Martha en China Tours, voor een ervaring van je leven.

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (12)

CHINA IS OPEN EN KLAAR VOOR TOERISTEN

GetuigenissenBeoordeeld: 19 maart 2023

Het boeken van de tour was heel eenvoudig en Martha was altijd beschikbaar om te e-mailen en alle vragen in elke fase te beantwoorden. De tour stelde ons in staat om in 9 dagen zoveel van Taiwan te zien en te ervaren. Het was zeer goed gepland en georganiseerd. Alan de gids en zijn chauffeur waren altijd op tijd, behulpzaam en informatief. We gingen naar zoveel schitterende plekken, leerden zoveel over Taiwan en hadden de meest memorabele tijden. Bedankt dat je onze reis naar Taiwan zo geweldig hebt gemaakt.

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (13)

Een geweldige manier om Taiwan te ervaren

GetuigenissenBeoordeeld: 20 februari 2020

Onze China-tournee begon eind december. We begonnen onze reis in Beijing, waar het een verkwikkende -12C was toen we aankwamen. We werden op de luchthaven opgewacht en zouden eraan toevoegen dat alle pick-ups elke ochtend op tijd waren voor rondleidingen, en ook op alle stations of luchthavens. Onze eerste dag was vrij in Beijing, dus we gingen op verkenning, waarbij we de tip volgden om het National Museum te bezoeken, waar geweldige dingen te zien zijn (net als het Xi'an Shaanxi-museum en het Shanghai-museum later op de reis). We vonden een geweldig Peking Duck-restaurant dat op korte loopafstand van het hotel lag. Het wachtrijsysteem was een geval van georganiseerde chaos in zo'n kleine ruimte, maar de maaltijd was het wachten waard. Beste eend ooit!

William was onze gids in Beijing en onze tour bestond uit 5 personen, waaronder wij. Alle gidsen waren erg goed, maar William wint de hoofdprijs. Hij was interessant en informatief, maar ook een lachertje. De gebruikelijke bezienswaardigheden in Beijing waren geweldig en prachtig, maar het hoogtepunt was de Grote Muur, zoals we hadden verwacht. Toen we de Tempel van de Hemel zagen, is er een gebied waar mensen – of hun moeders – hun cv hebben om een ​​huwelijkspartner te vinden. Een van de moeders nam namens haar dochter een kijkje bij een van onze partijen, en toen ze ontdekte dat hij advocaat was, raakte ze erg geïnteresseerd. De rest van ons vond dit leuker dan hij!

De bullet train was een leuke ontspannende reis naar Xi'an. Ons gezelschap van 5 splitste zich op de tweede dag toen we vervolgens naar verschillende locaties gingen, maar we zagen allemaal het Terracottaleger, wat ook een "must see" is. De muur bij Xi'an is groot genoeg en werd versierd voor het komende lentefestival (jaar van de Rat), maar na de Grote Muur was het minder indrukwekkend. We genoten allemaal van de markt en hadden een lunch in het moslimgebied, wat erg leuk was, gevolgd door een belachelijk goedkope groepshotpot die avond waarbij veel gebruik werd gemaakt van online vertaling op onze telefoons!

De volgende dag nam Sally het over van Helen, en ondanks dat ze maar een deel van de dag bij haar was, was ze geweldig. Met slechts twee van ons die door het Shaanxi-museum gingen, kon ze ons helpen met alles wat we interessant vonden, in ons tempo. We vertrokken met een andere bullet train naar Chengdu.

De reis was korter dan voorheen en we ontmoetten David, onze gids. De volgende dag was een vroege start om naar de Panda Base te gaan. Wat een geweldige dag! Het was fantastisch om panda's met de hand te voeren en hun verblijven schoon te maken. Het park is briljant ontworpen, dus we hebben ook rondgelopen om andere panda's te zien (waaronder schattige rode panda's). Het viel ons op hoe heerlijk het was om in een minder bebouwde ruimte te zijn na onze grotendeels stadstours eerder. David was eerder naar de Panda Base geweest, dus hij wist wat hij moest doen en was daar een fantastische gids.

Beijing had een strakblauwe lucht en helemaal niet vervuild, in tegenstelling tot wat we hadden verwacht, maar Xi'an en Chengdu waren meer vervuild. Dit was de afweging in de winter, hoewel dit ook betekende dat de toeristische attracties veel minder druk waren.

De volgende ochtend in Chengdu nam David ons mee naar het Pavilion Park, waar we thee dronken (uiteraard groene) en Mahjong leerden. We slaagden er ook in om onze oren te laten masseren en schoenen schoon te maken, hoewel de lokale bevolking het meest geïnteresseerd was in onze nieuw aangeleerde Mahjong-kunsten. Het was een heerlijke manier om een ​​paar uurtjes weg te zijn en heeft ertoe bijgedragen dat ons verblijf in Chengdu met veel liefde werd herinnerd. We gingen naar het vliegveld om naar Shanghai te vliegen.

Shanghai was zo anders dan Xi'an, en zelfs een groot deel van Beijing. Het is zo blingy en modern als Xi'an het oude deel van het land weerspiegelt. Onze gids Hugo liet ons delen van de verschillende concessies in de stad zien, evenals het museum, maar de Yuyuan-tuin was prachtig. Later ontmoetten we twee van onze oorspronkelijke reisgroep voor cocktails in de bar op het dak van het Hyatt on the Bund, terwijl we de spectaculaire lichten zagen. We zijn erin geslaagd een terugreis met de Maglev-trein te maken, wat een geweldige manier was om onze China-tour tot een einde te brengen.

Kortom, de organisatie was fantastisch. Alles verliep zoals gepland en de gidsen waren allemaal erg behulpzaam en gemakkelijk om mee te praten. De hotels waren overal prima, hoewel we in ons geval vonden dat het hotel in Chengdu – het chicste hotel waar we in verbleven – minder geschikt was om te veel te verkennen voor plekken om te eten, vooral omdat we later op de dag aankwamen en een lange dag op de Panda Base. Het vervoer was ook overal prima. Bus, auto, trein en vliegtuig waren allemaal goed.

We overwogen oorspronkelijk een privétour, maar gingen voor een kleine groep tegen een lagere prijs. Dit is de moeite waard in de winter, omdat het onwaarschijnlijk is dat de groep zelfs maar in de buurt komt van het maximum van 12. De mix van locaties en bezienswaardigheden was perfect voor ons. Prijzen van maaltijden waren vergelijkbaar of lager dan we hadden verwacht, dus we gaven minder uit dan we hadden meegenomen.

Er waren zoveel hoogtepunten dat het moeilijk is om te kiezen welke foto's je wilt laten zien, maar de bijgevoegde is een heel klein voorbeeld van wat een werkelijk heerlijke vakantie was.

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (14)

China Tours-reis in China

 • Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten (15)

Email abonnement

Creëer nog meer geweldige reisherinneringen door op de hoogte te blijven van de nieuwste ChinaTours.com-tourpakketten door u te abonneren op ons exclusieve Explore + Uncover-reismagazine, de beste reisgids van China.

Ontvang reisnieuws en tourupdates van ChinaTours.com

FAQs

Chinese vechtsporten | Technieken en soorten Chinese vechtsporten? ›

Judo en karate zijn bekende vechtsporten. Tai chi is een vechtsport waarbij het niet gaat om slaan en schoppen, maar om balans en evenwicht. Het is een echte vechtkunst. Dit is Zhang Min, hij komt uit China.

Welke vechtsporten komen uit China? ›

Judo en karate zijn bekende vechtsporten. Tai chi is een vechtsport waarbij het niet gaat om slaan en schoppen, maar om balans en evenwicht. Het is een echte vechtkunst. Dit is Zhang Min, hij komt uit China.

Wat voor vechtsporten zijn er allemaal? ›

Aikido, Hapkido, TaeKwon-Do, Jiu Jitsu, Capoeira, Judo, Kali, Kendo-laido, Kemp-Kenpo Karate, Kyakushinkai Karate, Krav Maga, Kung Fu, Kyudo, K1, Ninja, Penjak Silat, Sando, Sanda - Chinees Kickboksen, Savate, Thaiboksen, Thai Chi, Worstelen, Nguni stick fighting, Tinku, American Kenpo, Jeet Kune Do, Cha Quan, Choy Li ...

Welke oosterse vechtsporten zijn er? ›

Vechtsport – Een Oosterse Traditie van Inspanning en Kunst
 • Judo. In deze Olympische sport worden geen wapens gebruikt. ...
 • Karate. Karate kenmerkt zich door veel stevige contactmomenten. ...
 • Boksen. Ook boksen is een Olympische sport en eigenlijk bij het grote publiek wel bekend.
 • Kung fu. ...
 • Kick-boksen. ...
 • Pencak Silat. ...
 • Taekwondo. ...
 • Ju-Jitsu.

Hoe heet vechtsport met stokken? ›

Het Ju-Jutsu is een allround zelfverdedigingssport die deelnemers weerbaarder maakt. In het Ju-Jutsu gaat het vooral om zelfverdediging. Het is de oudste Japanse vechtsport en stamt al uit de tijd dat de wapens enkel nog uit stokken bestond, dus uit de tijd van vóor de samoerais of de ridders.

Wat is de dodelijkste vechtsport? ›

Lethwei: 's Werelds meest brute vechtsport.

Wat is de oudste vechtsport? ›

Kung Fu is een vechtsport die afkomstig is uit China. Het is één van de oudste vechtsporten ter wereld en wordt al honderden jaren beoefend. “Kung Fu” uit het Chinees is vrij vertaald hoge vaardigheid, grote concentratie of toewijding.

Wat is de beste vechtsport voor vrouwen? ›

Wing Chun is de enige vechtstijl uitgevonden door een vrouw voor een vrouw. Haar enige leerling was een vrouw genaamd Yim Wing Chun. Dit geeft aan dat Wing Chun ook zeer geschikt is voor vrouwen en kleinere personen. Wing Chun Kung Fu is de ideale oplossing voor vrouwen zelfverdediging.

Wat is een Japanse vechtsport? ›

Japanse vechtsport

Er zijn meerdere vechtsporten ontstaan in Japan, zoals karate, judo, kendō, jujutsu en aikido. Deze stammen allemaal uit het feodale tijdperk van de Samurai. Karate is naast judo de bekendste budosport en wordt over de hele wereld beoefend.

Hoe heet de Japanse vechtsport? ›

Tegenwoordig vallen vechtsporten als karate, judo, kendō en jujutsu onder de vormen van martial arts. Deze sporten zijn niet officieel erkend als de nationale sport van Japan maar veel Japanners beschouwen ze wel zo. Karate is bijvoorbeeld ontstaan op één van de Ryukyu eilanden van de Okinawa prefectuur.

Welke vechtsport leer je in het leger? ›

Verder wordt Krav Maga gebruikt om de Israelische politie, Israelische geheime dienst en alle veiligheidsdivisies (Mossad, Shin Bet) te trainen. Inmiddels wordt ook buiten Israel over de hele wereld, Krav Maga geleerd aan burgers, militairen, politie en veiligheidsdiensten.

Wat doe je met Krav Maga? ›

Krav Maga is een zeer effectieve vorm van verdedigingstechnieken waarbij je in zeer korte tijd wordt getraind jezelf weerbaar te maken tegen aanvallen van zowel fysiek als verbaal en mentaal geweld en in gevaarlijke situaties.

Wat is de beste vechtsport? ›

Joe Rogan: Beste Martial Arts voor zelfverdediging

Sporten, zoals Krav Maga, Aikido en Kung Fu. Echter is het nog beter om sporten te beoefenen, waarbij je traint met andere geoefende vechters. Sporten waarbij het competitie-element aanwezig is, zoals (Braziliaans) Jiu jitsu, MMA, Muay Thai en judo.

Hoe heet een Chinese vechtsport? ›

China. Kungfu, 功夫, letterlijk: "werk" en "man". Elke vaardigheid die bereikt kan worden door hard werk, niet alleen de vaardigheid om te vechten., oorspronkelijk Gong Fu, in het Westen verbasterd tot Kungfu.

Welke vechtsport doet politie? ›

Krav Maga Law Enforcement is speciaal ontwikkeld voor politie en justitie. Naast realistische zelfverdedigingstechnieken met en zonder geweldsmiddelen worden er aanhoudingstechnieken behandeld, zoals boeitechnieken en takedowns.

Wat voor soorten boksen zijn er? ›

De bokssport bestaat uit verschillende soorten boksen. De bekendste soorten zijn het normale boksen, kickboksen en MMA. Bij deze vechtsporten proberen twee tegenstanders punten te scoren door elkaar op de juiste vlakken te raken, of te winnen door bijvoorbeeld een knock-out (KO).

Wat voor sporten doen ze in China? ›

In China zijn de traditionele sporten als wushu (wǔshù, 武术, een verzamelnaam voor een paar honderd soorten vechtsport) en weiqi (wéiqí, 围棋, in het Westen staat dit bekend als Go, een soort schaak) nog steeds populair.

Welke vechtsport komt uit Japan? ›

Tegenwoordig vallen vechtsporten als karate, judo, kendō en jujutsu onder de vormen van martial arts. Deze sporten zijn niet officieel erkend als de nationale sport van Japan maar veel Japanners beschouwen ze wel zo.

Waar komen vechtsporten vandaan? ›

De geschiedenis vermeldt dat vechtsporten uit de behoefte aan zelfverdediging en intensieve militaire training in de Chinese oudheid voortkwamen. De 'Gele Keijzer' die in de 27e eeuw voor Christus regeerde heeft de Chinese vechtsporten in het leven geroepen.

Welke vechtsport is ontworpen door Shaolin monniken in China? ›

Kempo (kenpo) is een verzamelnaam voor vechtskunsten en is van oorsprong ontworpen door de Shaolin monniken in China.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 03/10/2023

Views: 6299

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.