De 26 beste vechtsportfilms aller tijden (2023)

pop cultuur

De 26 beste vechtsportfilms aller tijden (1)

Sony Pictures-klassiekers

De 26 beste vechtsportfilms aller tijden (2)

Door:Elton Jones

Gepubliceerd op 9 mei 2023

4:00 in de middag

Praat met eenjaren 70ofjaren 80schat over hun favoriete filmervaringen en ze zullen hoogstwaarschijnlijk een van hun favoriete films uitroepen die helemaal gaat over stoere hoofdrolspelers die handen en voeten gooien met een hele stroom slechteriken. De beste vechtsportfilms maken van dat centrale thema het belangrijkste middelpunt van hun magie op het scherm en laten regelmatig verschillende stijlen van man-tegen-man- en op wapens gebaseerde gevechten zien. Zodra je iemand poëtisch hoort praten over de meest opwindende, meedogenloze en zeer vermakelijke martial arts-films, zullen de GOATs zeker in je opkomen - Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Donnie Yen, Tony Jaa en nog veel meer films. dodelijke handhavers behoren tot de allerbesten. Laten we, met dat alles in gedachten, 26 van de beste vechtsportfilms ooit aanbevelen.

VERWANT:De 8 beste vechtscènes in de MCU, gerangschikt

Beste vechtsportfilms

De 26 beste vechtsportfilms aller tijden (3)

Warner Bros.

1. 'Betreed de draak'

Er is niemand die een lijst kan maken van de beste martial arts-films en NIET de waanzinnige trendsetter die bekend staat als Bruce Lee. De legendarische beoefenaar van Jeet Kune Do maakte furore als een filmicoon toen hij speelde in een schat aan films die het filmgenre over vechtsporten bepaalden. Een van zijn beste postume optredens op het scherm isBetreed de Draak, wat een geweldige film is waarin Lee vecht met de besten tijdens een sinister karatetoernooi. Lee's ondergrondse gevangenisinfiltratiescène ziet hem werken aan een stel ongelukkige slachtoffers en levert een van de beste actiescènes aller tijden.

Kijk op YouTube

2. 'Ip-man'

Donnie Yen speelde in talloze vechtsportklassiekers en krijgt zelfs nu zijn rekwisieten in blockbuster Amerikaanse films, zoalsRouge One: een Star Wars-verhaalEnJohn Wick: Hoofdstuk 4. Een van zijn meest geprezen rollen speelt zich hier af in een biopic martial arts-filmserie die de heldendaden van Bruce Lee's leraar / mentor, Ip Man, volgt. Deze legendarische figuur is de gewaardeerde grootmeester van de krijgskunst Wing Chun. Yen doet subliem werk als het ultieme meesterbrein in vechtsporten in deze film die alle uitdagingen met relatief gemak verslaat. De eersteIp manmoet worden beschouwd als een van de beste vechtsportfilms ooit gemaakt dankzij de scène waarin Ip Man 10 Black Belts verslaat alsof het niets is!

Kijk op YouTube

3. 'Er was eens in China'

Daar is Bruce Lee. Daar is Jackie Chan. En natuurlijk is er de verhevene die bekend staat als Jet Li. Zijn martial arts-filmloop gaat hand in hand met enkele van de meest legitieme keuzes voor de beste vechtfilms. Een van de beste Li-filmuitvoeringen die we hier moeten belichten, is zijn hoofdrol in de eerste aflevering van deze geweldige serie. Once Upon a Time in China richt de schijnwerpers op een Chinese volksheld die opstaat om zijn land te beschermen tegen buitenlandse indringers en tante Yee te beschermen tegen bepaalde gevaren. Li's ass-kicking-expertise komt volledig tot uiting tijdens een reeks waarin hij en zijn vijand vechten bovenop sets ladders.

Kijk op Google Play Movies en TV

4. 'De 36e kamer van Shaolin'

Een van de meest invloedrijke en baanbrekende kungfu-films ooit gemaakt, is toevallig de inspiratie voor een rapgroep waarvan je misschien wel eens hebt gehoord. De grote Gordon Liu staat hier centraal in een film waarin hij de rol speelt van de echte San Te, die studeert volgens de Shaolin-vechtsportleringen van tempelmonniken. Met zijn nieuwe kracht gebruikt Te het om in opstand te komen tegen de tirannieke Manchu-regering. Deze klassieke film zal je versteld doen staan ​​met zijn vechtscènes, meer bepaald de confrontatie met de "Three Section Staff" en die ene ontmoeting in het grasveld waar Te een gemene kopstoot naar zijn tegenstander geeft om de boel af te sluiten.

Kijk op Amazon Prime Video

5. 'Meester van de vliegende guillotine'

Het verhaal voor deze film is behoorlijk wild! Dus een eenarmige vechtsportmeester belandt in het vizier van een keizerlijke huurmoordenaar (die toevallig blind is). En dat is te wijten aan het feit dat de eenarmige man twee van de studenten van de huurmoordenaar heeft vermoord (zie hierEenarmige bokserom te zien hoe die sterfgevallen tot stand komen). Wat volgt is een zoektocht naar wraak waarbij beide mannen hun weg vinden naar een beslissende botsing die pure kunst is als je het eenmaal in beweging ziet. De naam van deze film zou je moeten wijzen op het kenmerkende wapen dat angst inboezemt in de harten van iedereen die erover hoort en de ongelukkige zielen die aan de ontvangende kant ervan terechtkomen.

Kijk op Amazon Prime Video

6. 'De legende van de dronken meester'

Jackie Chan zal een aantal extra optredens maken op deze lijst met de beste vechtsportfilms, dus wen er maar aan! En voor dit volgende bericht hebben we het gevoel dat dit het beste moment is om te praten over zijn tijd die hij op het scherm heeft doorgebracht met het uitdelen van verwoestende slagen met zijn Drunken Boxing.De legende van de dronken meesterziet dat Chan zijn vaardigheden tot het uiterste op de proef stelt in een poging om te voorkomen dat enkele kwaadaardige buitenlanders onbetaalbare Chinese artefacten stelen. De laatste vechtscène tussen Chan en collega-vechtsportfilmgrootheid Ken Lo is GOAT-niveau vechtfilmmateriaal.

Kijk op YouTube

7. 'Een vleugje zen'

Corrupte politieke regimes leken een groot thema te zijn in de meeste vechtsportfilms uit de jaren '70, toch? Die belangrijkste antagonistische partij komt ook hier naar voren in deze genrebepalende film.Een vleugje zenziet het onwaarschijnlijke trio van een jonge prinses op de vlucht, een schilder en enkele boeddhistische monniken in opstand komen tegen oneervolle ambtenaren en de man die de familie van de jonge vrouw heeft vermoord. De vechtscène in het bamboebos uit deze klassieke film is iets moois dat kan worden gezien als de basis voor films zoalsGehurkte Tijger, Verborgen DraakEnHet huis van vliegende dolken.

Kijk op Google Play Movies en TV

8. 'Drakenherberg'

We gaan helemaal terug naar de late jaren 60 voor deze!Draken Herbergvolgt het verhaal van een broer en zus die op de vlucht zijn en worden achtervolgd door de politieke tegenstanders die hun vader hebben vermoord. De Dragon Gate Inn wordt uiteindelijk een belangrijk ontmoetingspunt voor de kinderen, de groep die hen wilde vermoorden, en de individuen die het tot hun missie maken om het broer / zus-duo te beschermen tegen dreigend gevaar. Het zwaardvechten dat hier te zien is, is meesterlijk en het spannende verhaal dat haar wordt verteld, zal je in vervoering brengen.

Kijk op Amazon Prime Video

9. 'Crouching Tiger, Hidden Dragon'

In het jaar 2000 ging praktisch iedereen met zelfs maar een voorbijgaande interesse in vechtsportfilms naar dit ontzagwekkende epos. Als je het nog steeds niet hebt gezien, ben je het aan jezelf verplicht om zo'n ernstige fout op te lossen en grip te krijgen op waar deze film over gaat. Sterren uit het martial arts-genre op het grote scherm, zoals Michelle Yeoh, Chow Yun-fat en Zhang Ziyi, komen met elkaar in de clinch in deze film die draait om woest zwaardvechten en andere wapens die worden gebruikt in een aantal wilde demonstraties van vechtactie.Gehurkte Tijger, Verborgen Draakis gewoon geit.

Kijk op Google Play Movies en TV

10. 'Killzone'

Donnie Yen en Sammo Hung zouden bekend moeten zijn bij iedereen die ze het tegen elkaar heeft zien opnemen tijdens dat overweldigende tafelgevecht vanIpman 2. Ze kregen zelfs nog eerder ruzie dan die film in deze volgende zeer aan te bevelen klassieker,Kill-zone. Het verhaal hiervoor duikt in hoog misdaaddrama terwijl een politie-eenheid er alles aan doet om een ​​triadebaas voor het gerecht te brengen. Wanneer een kroongetuige, wiens getuigenis zou hebben geleid tot de opsluiting van die baas, wordt vermoord door zijn handlanger, wordt de inzet nog hoger. Yen's ontmoeting in een steegje met Wu Jing, plus Yen's spannende finale tegen Hung zullen je verbazen.

Kijk op Google Play Movies en TV

11. 'The Raid: verlossing'

De in Indonesië geboren acteurs Iko Uwais en Yayan Ruhian zijn de twee belangrijkste redenen waarom je deze film van voren naar achteren moet gaan bekijken.De overval: verlossingzou op ieders lijst van de beste vechtsportfilms moeten staan ​​vanwege de geweldige en slechte vechtchoreografie die de krijgskunst van Pencak Silat in de schijnwerpers zet. Nadat de dekmantel van een SWAT-team dat een appartementencomplex binnenvalt dat wordt geregeerd door drugsbaronnen wordt opgeblazen, moet het personage van Uwais in opstand komen om de missies van zijn team tot een goed einde te brengen. Uwais' ontleding van alle machete-schurken die hij in de gang tegenkomt, zal je trakteren op een van de beste vechtchoreografieën die je ooit zult zien!

Kijk op Google Play Movies en TV

12. 'De inval 2'

De jonge Pencak Silat Iko Uwais liet de wereld weten dat zijn steroptredens inDe overval: verlossingwaren geen toevalstreffer. Hij komt op volle kracht terug in dit niet verrassend geweldige vervolg dat Uwais' hoofdpersoon volgt terwijl hij undercover gaat om een ​​manier te vinden om het criminele imperium te elimineren dat hem blijft frustreren. Yayan Ruhian keert hier ook terug om mee te doen aan alle vuistslagen en smerig voetenwerk uit de eerste film. Het twee-tegen-één gevecht in de gang en de finale in de keuken markeren twee van de meest bevredigende hoogtepunten van deze film.

Kijk op Google Play Movies en TV

13. 'IJzeren aap'

Donnie Yen is opnieuw teruggekomen op deze lijst met de beste vechtsportfilms en dat is niet voor niets - deze vroege hoofdrol van hem heeft ons tot diehard fans van zijn werk gemaakt. We zijn gewoon dol op die man, daarom moesten we wat liefde voor hem tonenRobin Hood-geïnspireerde klassiekerIJzeren aap. Yen schittert als de goedaardige held die vecht voor de armen en onderdrukten tegen een corrupte regering. Doe het zelf en kijk omhoog "IJzeren aapPole Fight" op YouTube om je helemaal gek te maken!

Kijk op Pluto TV

14. 'Wheels on Meals'

Yep, onze jongen Chan is terug! En voor deze keuze zijn we klaar om een ​​van zijn grappigere maar toch actievolle avonturen op het scherm uit te roepen.Wielen op Maaltijdengaat van een film die de heldendaden volgt van twee goede vrienden die een worstelend goed vrachtwagenbedrijf runnen naar een film waarin beide mannen samenwerken met een privédetective om een ​​vrouw te beschermen die het doelwit is van een bende. Deze film straalt serieuze Indiana Jones-vibes uit terwijl Chan verstrikt raakt in wilde vechtpartijen op verschillende locaties in Barcelona, ​​Spanje. De stunts zijn verbluffend en die keukenclash tussen Chan en Benny Urquidez is topmateriaal.

Kijk op Amazon Prime Video

15. 'Politieverhaal'

Jackie Chan is een van die martial arts-filmacteurs die precies de juiste hoeveelheid komedie en ernst weet te injecteren in alles wat hij doet zodra de camera's beginnen te draaien. Zijn grootste aanspraak op roem zijn zijn buitensporige stunts, waarvan hij bekend staat dat hij ze in het echt uitvoert zonder een stuntdubbel om op te vertrouwen.Politie verhaaltoont die indrukwekkende vaardigheden van hem in een busachtervolging die je laat begrijpen hoe geweldig Chan is geweest en altijd zal zijn. En het gevecht in het winkelcentrum is een van de grootste spektakels in de filmgeschiedenis van vechtsporten.

Kijk op HBO Max

16. 'Ong-Bak: de Thaise krijger'

Toen deze film in 2004 op het grote scherm verscheen, belandde Tony Jaa in de martial arts-bioscoopscène als de meest veelbelovende jonge ster tot nu toe. En dankzij alle geweldige prestaties van Muay Thai Jaa, geleverd door de dynamische krijger, iedereen die toekekenOng-Bak: De Thaise krijgererkende het als een hit. Het simpele uitgangspunt dat het hoofd van een heilig standbeeld uit een dorp wordt gehaald, leidt ertoe dat Jaa de gemeenste aanvallen uitvoert die we ooit hebben gezien tijdens zijn zoektocht naar dat object in de grote stad. Al die ondergrondse vechtclubscènes laten zien hoeveel een moordenaar Jaa kan zijn.

Kijk op Amazon Prime Video

17. 'The Eight Diagram Pole Fighter'

De Pole Fighter met acht diagrammenheeft een sfeer van droefheid om zich heen vanwege het ongelukkige auto-ongeluk waarbij een van zijn sterren, Alexander Fu, om het leven kwam. Regisseur Lau Kar-Leung moest doorzetten en duwde toch een vechtsportfilmklassieker uit. Wat hier wordt gepresenteerd, is een aangrijpende film die een van de legendes aanpastDe Generaals van de familie Yangfolklore. In de Slag om Jinsha, centraal in deze film, raken generaal Yeung Yip uit de Song-dynastie en zijn zeven zonen verwikkeld in uitstekende gevechten vol wapens.

Kijk op Google Play Movies en TV

18. 'Held'

Jet Li maakt zijn filmische terugkeer naar het oude China in de eenvoudig genoemdeHeld. Li speelt de rol van een naamloze krijger die probeert het leger te vernietigen dat het leven van zijn volk heeft geëist. Zijn door wraak gedreven missie levert gracieus zwaardvechten en capriolen in de lucht op die je kaak op de grond laten staan. Met collega-vechtsportdynamo's zoals Donnie Yen, Maggie Cheung en Ziyi Zhang die ook hun stempel drukken op deze film,Heldwordt uiteindelijk een geweldig historisch stuk vol pracht van vechtsporten.

Kijk op Google Play Movies en TV

19. 'Het mysterie van schaakboksen'

We hebben een sluipend vermoeden dat de Wu-Tang Clan deze film erg leuk vond. Wat zeg je? Oké, laten we serieus worden mensen!Het mysterie van het schaakboksenomvat twee verhaallijnen tegelijkertijd, aangezien het een jonge man volgt die kungfu leert zodat hij de moordenaar van zijn vader kan wreken en een man met de naam "Ghost Faced Killer" die vergelding zoekt tegen de clanleiders die tegen hem samenzweerden. Het kungfu-werk waarop je hier wordt getrakteerd, is gewoon pure schoonheid in beweging die je talloze keren opnieuw zult bekijken om je hoofd volledig om de uitvoering te wikkelen.

Kijk op Amazon Prime Video

20. 'Onoverwinnelijk geboren'

We gaan terug naar de late jaren '70 om een ​​licht te schijnen op nog een van de beste martial arts-films uit die periode.Onoverwinnelijk geborenis een andere enorme inspiratiebron voor een van de grootste rapkliekjes aller tijden en het is vrij gemakkelijk te begrijpen waarom. Een witharige Thai Chi vechtsportmeester en zijn twee lakeien terroriseren een klein dorp, wat leidt tot drie lokale helden die in opstand komen om ze allemaal neer te halen. Hun missie wordt echter een grote taak, aangezien de Thai Chi-meester het vermogen heeft om zijn zwakke punten naar believen te veranderen en schijnbaar onoverwinnelijk te blijven. Die witharige meester aan het werk zien is zeker de toegangsprijs waard.

Kijk op Roku

21. 'Shaolin versus Lama'

Shaolin versus lamais een anderWu Tang-collectiejuweel dat zo'n integraal onderdeel is van de geschiedenis rond het langlopende genre van vechtsportfilms. De verhaallijn duikt in een kungfu-fanaat die op zoek is naar een formidabele meester die hem een ​​paar dingen kan leren en hem de waardige uitdaging kan geven waarnaar hij op zoek is. Om de Shaolin-tempel binnen te gaan die deze nieuwe leringen herbergt, moet die leerling een lama-monnik zoeken die een geheime boekrol heeft gestolen met vechtstijlen die aan de tempel zelf zijn gekoppeld. Je zult zien hoe deze zich ontvouwt en de kracht van Shaolin kungfu gaat waarderen, aangezien het genoeg tijd krijgt om te schitteren in deze eersteklas vechtsportfilm.

Kijk op Amazon Prime Video

22. 'Huis van vliegende dolken'

huis van vliegende messenis een van die prachtig gefilmde martial arts-spektakels die je doet pauzeren en de filmische uitmuntendheid waarderen die je wordt gepresenteerd. Zodra de hoogvliegende gevechten in een stroomversnelling komen, zul je verliefd worden op deze film en zijn goed geproduceerde vechtchoreografie. DeRobin HoodVibes zijn overal in deze film gemakkelijk te herkennen, wat betekent dat je merkt dat je achter de hoofdrolspelers van deze geweldige film staat. De vechtscène in het bamboebos is gewoonweg ontzagwekkend en zal je kaak op de grond laten staan ​​als je hem voor het eerst ziet ontvouwen.

Kijk op Google Play Movies en TV

23. 'Kom met me drinken'

Wat we hier hebben, is een filmische triomf die in 1966 werd uitgebracht en die moet worden bekeken door kenners van vechtsportfilms.Kom met me drinkenricht zich op een zoek- en reddingsmissie waarbij de dochter van een gouverneur op zoek gaat naar haar ontvoerde broer. Hoewel haar vaardigheden op het slagveld solide genoeg zijn, komt ze op het punt waarop bondgenoten nodig zijn om haar tot een succesvolle voltooiing te brengen. Kijken naar de heldin in het hart van deze film die aan het werk is terwijl ze een taverne vol bandieten verslaat, is een hype als een hel!

Kijk op Google Play Movies en TV

24. 'Vijf dodelijke vergiften'

Vijf dodelijke vergiftenvoelt alsof je kijkt naar een arcade-modusladder van een vechtgame en dat is waarom we er zo dol op zijn. De laatste leerling van een stervende martial arts-meester krijgt zijn moeilijkste opdracht: vind, daag uit en elimineer de laatste vijf studenten van zijn meester die zich tot de kant van het kwaad hebben gewend. Kijken naar die vijf meesters die hun kenmerkende stijl van kungfu demonstreren, biedt een kijkbare tutorial over hoe dodelijk elk kan zijn in de handen van een onbetwiste expert. De laatste gevechtsreeks van deze film, waarin twee gevechten tegelijkertijd vlak naast elkaar uitbarsten, is een geweldig einde.

Kijk op Amzon Prime Video

25. 'Gerommel in de Bronx'

Toen deze film voet aan de grond kreeg in de Verenigde Staten, begonnen bioscoopbezoekers Jackie Chan eindelijk te erkennen als een onmiskenbare superster. Als de Hongkongse politieagent die bekend staat als Keung, begint Chan aan een meedogenloze campagne tegen lokale straatbendes die ervoor kozen een lokale Bronx-winkel te terroriseren die toebehoort aan een jonge vrouw. Chan wordt uiteindelijk de redder van de mensen die in de beroemde New Yorkse wijk wonen - de gemene mishandelingen die Chan uitdeelt tijdens de supermarktsequentie zullen je versteld doen staan!Gerommel in de Bronxis zonder twijfel een vechtsportfilmklassieker.

Kijk op YouTube

26. 'Kung Fu-drukte'

Kung Fu drukteis een rel van een film, maar het slaagt erin om net genoeg spannende man-tegen-man-gevechten te verspreiden om het naast de beste vechtsportfilms te laten vermelden. De gemakkelijk te begrijpen verhaallijn, die een wooncomplex volgt dat samenwerkt om een ​​meedogenloze bende af te weren, leidt tot een aantal bizarre interacties en vechtscènes die echt overdreven zijn dankzij enkele wilde speciale effecten. De personages van Stephen Chow en Yuen Qiu in deze film leiden tot een aantal hartverscheurende grappige scènes en dope actiescènes.

Kijk op Amazon Prime Video

Dia 1 van 3

  • De 33 beste vechtfilms aller tijden
  • De 28 beste vechtscènes in films
  • De 28 beste anime-vechtscènes aller tijden
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 02/11/2023

Views: 5897

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.